fbpx

Under et ophold i Uganda vil du og dine medrejsende få mulighed for at komme forskellige aktiviteter i fritiden rundt om praktikken på hospitalet. Aktiviteterne er til for at give et bedre indblik i landet og chance for at opleve dens mange muligheder. Heriblandt vil der blive arrangeret en weekendtur til hovedbyen Kampala.

September holdets weekendtur i Kampala

Denne weekend har September holdet været på tur til hovedbyen Kampala, som også er Ugandas største by med 1,5 millioner indbyggere. Kampala byder på gode oplevelser med dens mange seværdigheder, shopping og spisesteder m.m. Alene byens dynamisk og pulserende byliv, er en oplevelse i sig selv.

 

Tidlig lørdag morgen kørte de rejsende fra Try Medics huset i Entebbe mod Kampala. Første stop var ved Namirembe katedral, som ligger på en bakketop med udsigt over byen. Herefter tog de rejsende videre for at besøge lokale markeder med mulighed for at købe stof til f.eks. kjoler og kimonos, som en lokal skrædder kan sy for dem under opholdet.

Kampala er som by meget varieret i både at indeholde store shoppingscentre og markeder med mindre boder hvor der bliver solgt lokalt håndværk. Turen er arrangeret sådan at rejsende kommer godt ind under huden på byen og får oplevet det varierede billede.

Lørdag aftenen tjekkede holdet ind på et hostel og kunne senere opleve byens natteliv, hvis de gerne ville det.

Under hele turen var rejsende sammen med Rogers og Maria fra Try Medics. Med deres lokale kendtskab, sikrer de at rejsende for så meget ud af turen som muligt samt står for at alt planlægningen og koordinering undervejs.

Efter velsmagende morgemad søndag, stod resten af dagen på afslapning ved et af byens resorts Speke Munyonyo. Her kunne de svømme, sole og nyde udsigten over Lake Victoria, den største sø i østafrika. Om eftermiddagen kørte holdet tilbage til Try Medics huset i Entebbe en masse oplevelser rigere. Efter aftenmad, blev der gået tidligt til køjs, så de kunne blive veludhvilet til en ny praktikuge på universitetshospitalet i Entebbe mandag morgen.

Jeg kender ikke Uganda

Går snakken ved middagsbordet om østafrika, vil det ofte være Kenya eller Tanzania som er i fokus og velkendte rejsedestinationer. I skyggen af disse bliver der sjældent snakket om Afrikas perle Uganda. Landet blev gjort kendt som Afrikas perle af Winston Churchill i 1907.

Siden 2016 har Try Medics opholdt sig i Uganda med stor succes. Udover hospitalspraktikken er landets mange naturoplevelser og farverig kultur med til at skabe en unik oplevelse omkring opholdet. I Uganda er der mange forskellige stammesprog, så det der bliver talt på tværs af landet og betragtet som hovedsproget er engelsk. Det er derfor let at begå sig i Uganda.

I alle weekenderne under opholdet, vil der være arrangeret ture af Try Medics ud af huset, heriblandt turen til Kampala. Under et 4 ugers ophold vil de andre weekender bestå af følgende.

Safari til Murchison Falls

Inkluderet i opholdet er en weekend safari tur til nationalparken Murchison falls. Ugandas har en frodig natur og en del safariparker, som man kan tage til. I parken vil man kunne opleve den store dyrediversitet og møde de velkendte ansigter fra løvernes konge, som elefanter, giraffer, flodheste m.m. Udover dette vil man opleve vandfaldet Murchison falls og komme på båd safari langs en flod, der løber tværs gennem parken.

Turen forløber fra fredag morgen til søndag aften. På vejen tilbage fra parken til Try Medics huset, vil man stoppe ved et fristed for næsehorn Ziwa Rhino Ranch. Fristedet er til for at genetablere og forøge bestanddelen af næsehorn i Uganda. Du og dine medrejsende, vil komme på en guided tur på fristedet.

Tur til floden Nilen

I tredje weekend under opholdet har rejsende mulighed for at tilvælge en tur til den hvide Nil, som løber i gennem Uganda og er 3700km lang. Nilen er den længste flod i verden. På turen vil det være muligt at nyde flodens idylliske omgivelser langs dens bredder og komme på sjove aktiviteter som riverrafting, ridning på hest og ATV kørsel.

Alt i alt er Uganda velegnet til et Try Medics ophold, da du vil få givende læring fra praktikken på hospitalet, møde en masse smilende og imødekommende mennesker samt komme på spændende aktiviteter i weekenderne med dine medrejsende. Du kan se meget mere information om try medics ophold her