fbpx

Præ-studerende i Uganda.

Kathrine og Neija har været afsted med Try Medics i Uganda, hvor de har været i hospitalspraktik på universitetshospitalet Entebbe General Referral hospital. Under deres ophold har Kathrine boet sammen med 15 andre rejsende i Try Medics huset i Entebbe, Uganda som ligger 10 minutters kørsel fra hospitalet, de har været i observationspraktik på. På hospitalet har de været i praktik på forskellige afdelinger.

Se videoen her, for at danne et indtryk af Kathrine og Neija’s rejse med try medics.

Hospitalet i Entebbe

Entebbe General Referral Hospital er et universitetshospital, hvilket betyder at de på de forskellige afdelinger er vant til at have studerende tilknyttet. Heriblandt medicin, sygepleje, jordmødre, fysioterapi og odontologistuderende. I og med at personalet på hospitalet er vant til at studerende også færdes på afdelingerne, er dette en fordel for Try Medics rejsende. Personalet er allerede vant til at blive fulgt og lære fra sig af deres sundhedsfaglige viden.

Karriere som læge, sygeplejerske, fysioterapeut, jordemoder eller tandlæge?

H
ospitalet i Entebbe er beliggende blot 10 minutters kørsel fra try medics huset. Hospitalet huser diverse forskellige afdelinger og det vil være muligt at opleve mange af disse under praktikopholdet. Når man rejser med TryMedics, vil man kunne vælge mellem forskellige sundhedsfaglige professioner som man ønsker at danne sig et tydligere indblik i. Yderligere vil det også være muligt at vælge forskellige afdelinger under de forskellige professioner. Som præ-medicinstuderende kan du fx danne dig indblik i afdelinger som kirurgisk, medicinsk, skadestue, laboratoriet, børneafdeling, ortopædisk afdeling og flere.

At få førstehåndserfaring indenfor det fag, man overvejer at læse til, kan være utroligt givende og gøre en mere sikker i sit karrierevalg. Det er også relevant erfaring før en eventuelt studiestart. 

Få et unikt indblik via hospitalspraktik i udlandet

Try Medics programmerne er en unik mulighed for at se hvad en sundhedsfaglig karriere kan indebærer, og se hvilke fremtidsmuligheder de sundhedsfaglige uddannelser kan åbne op for. Medicinfaget er eksempelvis enormt stort, og mange finder det derfor relevant, at danne sig et overblik over de mange forskellige retninger indenfor faget, inden påbegyndt studie.

Try medics tilbyder også studerende som allerede er tilknyttet et sundhedsfagligt studie, at komme afsted på et praktikophold under deres uddannelse. Gennem praktikken kan de opnå praktisk erfaring på forskellige afdelinger, som kan hjælpe dem i deres valg om specialisering. For hver uge man er i praktik, er det muligt at være på en ny afdeling, så man får et bredt indblik i arbejdet på hospitalet.

På mange sundhedsfaglige uddannelser er det muligt at kombinere opholdet med et meritgivende forløb fra studiet, eksempelvis på 4 semester som sygeplejestuderende eller under det tidlige kliniske forløb som medicinstuderende. Generelt er opholdet en måde at danne sig mere medicinsk erfaring i praksis og opleve et sundhedssystem i et fremmed land. Når man er under studie bruges der ofte meget tid på teoretisk viden i form af læring fra bøgerne og undervisning fra skolen. I denne sammenhæng er det givende at få klinisk erfaring under praktikken. På denne måde kan den viden der opnåes fra skolen, kombineres med praksis og være fordelagtigt for fremtiden på studiet. 

Opleve et nyt land

Fokuspunktet for et Try Medics ophold er praktikken på hospitalet, men du og dine medrejsende vil også have en del fritid om eftermiddagene og i weekenderne. Vi ser det vigtigt at du får mulighed for at opleve din valgte destinations mange muligheder og kultur i din fritid under din rejse. Derfor bliver der arrangeret diverse aktiviteter du kan deltage i. Inkluderet i opholdet er bla. en weekendsafari tur, hvor du kan opleve vilde dyr på savannen. Uganda har en en unik frodig natur og er kendt som Afrikas perle. Udover safari, vil du også kunne komme på en adventure tur til floden Nilen med riverrafting, ATV kørsel og ridning på hest.

Ønsker du at vide mere om praktikopholdet med try medics i Uganda? Så kan du læse meget mere her, på try medics hjemmeside.

Se mange flere blogindlæg vedrørende try medics her