fbpx

På eventyrligt besøg ved Nilen

Under dit praktikophold med Try Medics i Uganda vil du have mulighed for at deltage i massere af aktiviteter i løbet er hverdagene. Yderligere vil der være arrangeret weekendture, hvor du vil komme rundt og opleve det bedste af hvad Uganda har at byde på. I denne blog besøger de studerende Jinja, som er en by beliggende i det sydlige Uganda. Byen er kendt for sin fantastiske natur og mange aktiviteter.

Se videoen her fra Jinja turen:

Fantastisk natur omkring verdens længste flod
Nilen er verdens længste flod, og den hvide Nil har sit udspring i Victoria søen i Uganda. Floden strækker sig nordpå hvor den samles med den blå nil. Samlet stræker floden sig hele 6500 kilometer hele vejen til middelhavet i Egypten. Floden går gennem Jinja, og derfor er de fleste aktiviteter i området præget af den majstætiske flod. På ankomstdagen indlogeres de rejsende på et resort, som er beliggende på en bakke med udsigt over floden og et brusende vandfald. Udsigten er fantastisk, og naturen er frodig og her enorm grønt. Ved lyden af det brusende fald, mindes man om raftingturen som gruppen skal på den følgende dag.

Adrenalin og fuld fart på motorcykel
Efter ankomst nydes frokosten med den naturskønne udsigt i baggrunden, og efterfølgende er der afgang til den anden side ad floden. Her venter en adrenalin præget eftermiddag på ATV (firhjulet motorcykel) langs den flotte flod. Hver deltager får tilddelt en ATV og efter en kort prøvekørsel, og et kort fotostop med en spektakulær udsigt i baggrunden, fortsætter turen langs floden og ud gennem små afrikanske landsbyer. Det er en speciel oplevelse at køre rundt mellem lokale lerhuse og man får et spændende indblik i hvordan de lokale i området lever.
Efter en fed rundtur, er der et kort stop ved flodens bred hvor et par lokale fiskere er ved at hive dagens fangst ind i deres net. Der bliver vinket flittigt af de lokale, når man kommer susende forbi på de røde off-road stier i fuld fart. Det er super sjovt! 😊 Turen går tilbage til hvor vi startede og vi kører tilbage til resortet hvor aftensmaden nydes i fællesskab.  Om aftenen er der tid til en øl og fælles hygge, og der venter en lang og eventyrfuld dag morgenen efter.

Krokodiller verdens længste flod Nilen?
Lørdagen står på river rafting på Nilen og briefingen starter tidligt om morgenen. Man skal ikke søge mange gange på google, for at finde ud af at der lever kæmpe store krokodiller i floden. Ummidelbart tænker man, at det derfor ikke er super klogt at begå sig i en lille gummibåd udover vandfald med stor chance for at ryge i vandet. 😊 Dog gøres det klart, at krokodillerne ikke lever i denne del af floden længere. De seneste mange år, har krokodillen nemlig været føde blandt de lokale og er blevet drevet ud af flodomrøderne omkring Jinja. Dette gør, at man sikkert kan svømme i floden, og krokodillerne kan ikke bevæge sig op over de store vandfald, hvilket gør at man ikke ser dem her længere. Dog skal det gøres klart, at ”the Nile crocodile” ikke er en truet dyreart, og lever i bedste velgående andre steder langs floden i Uganda og i flere af de store søer som findes i landet.
Rafting turen starter roligt ud, hvor der stille sejles ned af den idylliske flod med grønne udsiger på begge sider. Det er sjovt at observere de lokale fiskere man møder undervejs. Efterfølgende venter nogle store ”rapids”, mindre vandfald hvor gummibåden med de studerende slynges kraftfuld igennem. 😊

På hesteryg langs den smukke flod
Søndagen står på Ridning langs floden. Her ridder man højt på bakkerne tæt ved floden, og udsigen er virkelig flot. Yderligere ridder man forbi mindre landsbyer og får igen indblik i hvordan de lokale er bosat i området. `injaturen er alt i alt en super fed kombination af adrenelinprægede aktiviteter og fantastisk smuk natur. Man forstår først hvor gønt der er i Jinja, når man står der i egen person. 😉
Om du er øvet eller begynder vil du få muligheden for at ride, da gruppen her inddeles i niveau. 

Ønkser du at vide mere om de fede oplevelser som try medics tilbyder på deres praktikophold i Afrika, så kan du læse meget mere her under de andre blogindlæg.

Ønsker du at finde mere generel information om opholdet, som praktikken på hospitalet så findes der massere information på vores hjemmeside.