fbpx

Sygeplejerske praktik med Try Medics i Afrika

I juli 2019 var Mette i praktik med Try Medics i Afrika på øen Zanzibar. Hun har netop færdiggjort sin professionsbachelor i sygepleje på Københavns Professionshøjskole. Under det 3 1/2 årige uddannelsesforløb, har Mette og hendes medstuderende gennemgået flere praktikforløb i Danmark. Yderligere valgte hun at rejse afsted med en af sine medstuderende på 4 ugers hospitalspraktik i Afrika med Try Medics under hendes sommerferie. Opholdet har fungeret som en ekstra praktikperiode i et fremmed land. Som Mette forklarer, har opholdet fremmet hendes forståelse for global sygepleje og givet et indblik med arbejdet i et u-land.

 

Klinisk praksis med Try Medics i udlandet 

Mette valgte at tage afsted under hendes sommerferie, men der er som sygeplejestuderende også gode muligheder for at tage afsted i forbindelse med et studieforløb. F.eks kan man kombinere sit 4. semester med et praktikophold i Afrika gennem Try Medics. Praktikopholdet er studiegodkendt og giver derfor merit på samme måde, som havde du været i praktik i Danmark under semesteret.

Hospitalerne på destinationerne har god erfaring med undervisning af sygeplejestuderende og ligesom den kliniske praksis i Danmark vil du være tilknyttet en dygtig mentor, som vil sørge for at du får relevant klinisk undervisning og at du føler dig tryg på hospitalet.

I praktik med andre sygeplejestuderende

Try Medics har tidligere haft sygeplejestuderende afsted fra Københavns professionshøjskole, University College Lillebælt, VIA University College, UC Syd og Professionshøjskolen UCN.

På samarbejdshospitalerne på destinationerne indgår flere afdelinger i den kliniske praksis. I praktikken vil man benytte sin faglige viden fra sygeplejerskeuddannelsen og reflektere over forskellige scenarier som man vil opleve på hospitalerne. I den kliniske undervisning vil du indgå i praksisfælleskabet og assistere en erfaren sygeplejerske i deres daglige gang. Strukturen har ligheder med praktikopholdet i Danmark. Dog skal man være opmærksom på, at gangen på et hospital i et U-land kan se anderledes ud end I Danmark, grundet færre resourcer. De kliniske vejledere er meget erfarne inden for deres felt og vil derfor trygt kunne tage hånd om de sygeplejestuderende og lære fra sig under opholdet.

Hospitalspraktik i Afrika

Try Medics har 2 destinationer hvor der er muligt at komme i klinisk praktik som sygeplejestuderende. Du vil kunne komme i praktik i enten Uganda eller på trope øen Zanzibar der tilhører Tanzania. Begge destinationer er beliggende i østafrika. Destinationerne er forholdsvis ens i forhold til praktikken på hospitalerne. Dog er kulturen og omgivelserne forskellige på de 2 destinationer. Begge steder er unikke og interessante på hver sin måde. Zanzibar er kendt for dens flotte sandstrande som omkranser øen. Uganda bliver refereret til som Afrikas perle og er særlig kendt for landets frodige natur og floden Nilen, som løber tværs gennem landet.

I begge lande bliver man mødt af en venlig og imødekommende befolkning.

Det er muligt at komme på et kombineret ophold, hvor du først vil være i praktik i Uganda og efterfølgende på Zanzibar. Dette oplever vi er særligt populært at gøre på sit 4. semester som sygeplejestuderende. Oftest vil forløbet på 4. semester vare 6-8 uger afhængigt af kravet til praktiklængde fra ens udannelsesinstitution.

Fordelen ved at tage på udlandspraktik som sygeplejestuderende gennem Try Medics

Try Medics har både i Uganda og på Zanzibar fast personale, du vil blive mødt af, som tager hånd om dig under hele rejsen. Heriblandt en praktikvejleder, der vil sørge for du bliver ordentligt introduceret til dit praktiksted og hospitalspersonalet du vil blive tilknyttet. Vejlederen, vil være der under hele din rejse og dagligt følge op på dine oplevelser, så i sammen sikrer du får et højt udbytte fra praktikken. Udover praktikken, vil vejlederen også arrangere diverse aktiviter i fritiden for dig og dine medrejsende, så i får mulighed for at opleve din valgte destinations mange kulturelle oplevelser.

Du vil bo i Try Medics huset på destinationen, sammen med dine medrejsende. I vil dagligt blive kørt til og fra praktikstedet. Try Medics oplever der bliver skabt et stærkt fællesskab blandt rejsende og glæde ved at kunne dele oplevelserne med andre, som også har interesse i det sundhedsfaglige felt. Ved huset vil der blive tilberedt tre måltider om dagen.

Du vil blive modtaget af Try Medics personale, så snart du ankommer til destination og gennem hele rejsen opleve at have mennesker omkring dig med grundigt lokalt kendskab, som har fokus på at give dig den bedst mulige oplevelse under sikre og trygge rammer.

Generelt vil du blive mødt af et struktureret forløb, som sikrer, du kan skal fokusere på din læring og oplevelse under rejsen.

Try Medics vil yderligere klæde dig bedst muligt på til rejsen og hjælpe dig i gennem forberedelsen før afrejse som f.eks indebærer visum, flyrute, pakkeliste, rejsevaccinationer med mere.

En fremtidig karriere på rigshospitalet 

Mette er blevet ansat som sygeplejerske på rigshospitalet i København hvor hun starter d. 1 august på BørneUngeAfdelingen. Her bliver Mette en fast del af unge kirurgisk afdeling. Vi ønsker Mette stort tillykke med færdiggørelsen af sin uddannelse som sygeplejerske og ønsker hende held og lykke fremover med arbejdet på rigshospitalet.

Ønsker du at vide mere om Try Medics praktikophold i udlandet til sygeplejestuderende, så kan du læse mere om programmet her på vores hjemmeside.

Try Medics har generelt rejsende afsted året rundt. Du kan løbende følge med i rejsendes oplevelser gennem Instagram her.