fbpx

Safaritur i Uganda
Under et ophold i Uganda kommer du og dine medrejsende på en weekend safaritur til nationalparken Murchison falls. Fokuspunktet for dit ophold er den medicinske erfaring fra praktikken på hospitalet, men vi sørger også for at du og dine medrejsende kan opleve Ugandas mange muligheder i jeres fritid. Derfor er safarituren en fast del af programmet og inkluderet i ens ophold. Har man aldrig været på safari før, er det en unik oplevelse at se vilde dyr som elefanter, giraffer, flodheste, antiloper, bøfler, leoparder, løver  i deres naturlige omgivelser. Alene den flotte natur og idylliske omgivelser, at befinde sig på savannen til solopgang, er helt specielt.

Video fra weekend safarituren for september 2019 Try Medics holdet.

Turens forløb
Turen tager rejsende fra Try Medics huset i Entebbe mod nationalparken Murchison falls en fredag morgen. Køreturen til parken tager ca. 6 timer og på vejen kører man igennem hovedbyen Kampala. Ved ankomst til indgangen ved nationalparken bliver der spist frokost, så energiniveauet er højt, når man skal begynde spotte dyrene i nationalparken.
Nationalparken er stor med et samlet areal på ca 3900kvm. Porten som vi benytter til at komme ind i parken ligger i den sydlige del, der er præget af at være regnskov. Efter kun få minutters kørsel vil du spotte bavianer hænge langs vejkanten. Der er også god chance for at se den røde eller hvide og sorte colobus-abe. Kører man fra den sydlige mod nordlige del af parken, opleves det at landskabet skifter fra regnskov til savanne. Savanne som det er portrættet i løvernes konge. På savannen kan ses løver, elefanter, giraffer, antiloper, bøfler, leoparder, mange fuglearter og mere. Hvis du er heldig, vil du blive budt velkommen af Pumba, da der er mange vortesvin parken.

Vandfaldet Murchison falls
Første stop i parken er ved vandfaldet Murchison falls, som er en del af floden Nilen. Vandfaldet er 43 meter højt og vandet skubbes imellem to klippevægge, som kun har 7 meter mellem hinanden. Floden Nilen løber tværs igennem nationalparken og opdeler den i dens sydlige og nordlige del. Efter at have set vandfaldet, krydses Nilen og kørsel på savannen begynder. Du vil føle dig i et med naturen, da parkens frodige natur ses så langt øjet rækker. Yderligere vil der ikke være menneskeskabt larm eller et menneske i sigte. Efter en lang dag overnatter du og dine medrejsende midt i parken på et hotel. I vil få brug for en god nats søvn, da morgenmad lørdag allerede serveres omkring 5.30-6.00, så du kan nå ud på savannen igen til solopgang.


Lokale safari guides
Der vil være lokale guides med jer under hele turen, som kender parkens områder godt og er skarpe til at spotte dyrene. De vil gøre sit bedste for at du oplever så mange dyr i parken som muligt og vil løbende forklarer om de forskellige arter i ser. Ved du f.eks. at en elefant er gravid i 22 måneder? Der vil være mange interessante informationer guiderne vil give om dyrene du oplever under turen. Formiddagen vil om lørdagen stå på kørsel i parken. Efter frokost, vil der om eftermiddagen være en bådsafari, hvor du kan opleve dyrene i vandet og langs dens bredder. Her vil du kunne se flodheste, krokodiller, forskellige fuglearter og mere. Båden tager en helt op til bunden af vandfaldet.Efter bådturen vil du og dine medrejsende blive tjekket ind på et hotel lige ud for parken. Søndagen formiddag efter en god morgenmad, besøger man et fristed for næsehorn. Fristedet er til for at øge bestanden af næsehorn i Uganda, som er en truet art. Det endelig mål, er at næsehornene kan komme tilbage i naturen, når bestanden er af en vis størrelse. Ved besøg på fristedet får du mulighed for at komme på en guidet trekking tur og opleve næsehornene på nært hold.Efter frokost om søndagen ved fristedet, fortsættes turen tilbage til Try Medics huset i Entebbe, så du kan nå at blive veludhvilet til en ny praktikuge på hospitalet.

Unik oplevelse
Safari er en helt unik oplevelse, som primært kan gøres i afrikanske lande. Det er et must, når man er afrika og en unik oplevelse man ikke vil komme til at fortryde at have fået. Uganda er kendt som afrikas perle og landets nationalparker er en af grundene til det.

Hvis du ønsker at se mere om Safari, og de mange andre oplevelser du vil få under et try medics ophold, så læs mere på hjemmesiden her.