fbpx

Zanzibars natur er fantstisk – også under havoverfladen

Som en del af try-medics projektet får man på Zanzibar mulighed for at afprøve sine dykkerskills. Vi Ida og Trine er cefitikeret dykkere, og dette var en af grundende til, vi havnede på Zanzibar. I slutningen af opholdet er der mulighed for at tage på en dykkertur. Selvom man ikke har cerfitikat eller nogen erfaring med dykning, er det stadig muligt at være med på turen.
Hvis man endnu ikke har opdaget glæderne ved livet under vand, har man mulighed for at tage en DSD (Discover scuba diving). DSD er et lille lynkursus, som forbereder en på sit første eventyr. Dette er ikke et cerfitikat, men det er en mulighed for at afprøve, om det er noget for en i trykke rammer og med støtte fra de andre af husets beboer. Lynkurset består af et pool-dyk i Trymedics poolen, hvor en dygtig instruktør guider en igennem det simpleste ved dykning. Herefter får man mulighed for at tage med på denne skønne 1-dags tur med resten af holdet.

Dykkertur til Nungwi på det nordlige Zanzibar

På denne tur er der mulighed for både snorkling og dykning, men vi var alle sammen med samme båd. Dagen startede tidligt ud med en 1,5 timeskøretur fra Trymedicshuset med afgang kl. 7. Vi ankom til et super lækkert ressort, hvor det dykkerfirma vi benytter os af, har base. Her fik vi udleveret det nødvendige udstyr og hoppede på en båd. Dagen var en mega skøn solskinsdag med det klareste blå vand. Selve dykningen bød på en stor variation af fisk, samt rokker, søslanger, gopler og meget mere. Sigtbarheden var på 30 meter, hvilket gjorde det meget tydligt at se de forskellige store koralrev samt alt livet omkring.
Vi havde 4 piger med os, der tog det tidligere nævnte kursus. Det var en stor oplevelse for dem at prøve at komme ned i vandet. De var på max 12 meter, og de havde egen instruktør, der forklarede og hjalp dem stille og roligt ned. De er nu alle glade for, at de greb chancen og har blod på tanden til måske senere at tage et certifikat. For de ikke dykkerinteresserede bød turen på mulighed for at blive på overfladen og afprøve sine snorklingevner. Her var der også rig mulighed for at se en masse fisk og grine lidt, når dykkerne bøvlede med deres udstyr.

Turen sluttede af med en sen fælles frokost med kanon udsigt og skøn mad. Hvis man ender som en del af Trymedics projektet på Zanzibar, kan vi i hvert fald helt klart anbefale, at man får prøvet sine dykkerskills af.

Skrevet af
Cecilie Dorthea Skafte Jensen
4 uger på præ-medicin hos Try Medics