fbpx

Indblik i dit karrierevalg

At beslutte sig for hvad man gerne vil læse videre til efter gymnasiet, kan være et svært valg. Ens erfaring med det man overvejer karriere indenfor er oftest begrænset, hvilket gør ens  beslutningsgrundlag snævert. Nogle gange spejler vi os i hvad vores forældre foretager sig, men det er ikke ensbetydende med man har samme interesse.

Overvejer du en sundhedsfaglig karriere er opholdet en unik mulighed for at få et førstehåndsindblik i dit påtænkte karrierevalg i sabbatåret. Erfaring der kan gøre dig mere sikker i dit studievalg, før du søger ind på en videregående sundhedsfaglig uddannelse.

Under opholdet vil du komme i observationspraktik 4 – 12 uger på et hospital, hvor du får mulighed for at følge enten sygeplejersker, læger, jordmødre, fysioterapeuter eller tandlæger efter eget valg. Dem du følger vil agere som din mentor og give dig et indblik i deres arbejde.

Observationspraktik

Observationspraktik går ud på, at du vil lære fra at observere den mentor, du følger i hans eller hendes dagligdag. Du vil være med rundt til din mentors daglige procedurer og mentoren vil løbende lære fra sig. Selvom du ikke skal udøve patientbehandling, vil interaktionen med din mentor give dig et unikt indblik i arbejdet. Indtryk du kan reflektere over i forhold til, om du selv ønsker lignende færdigheder og kunne se dig selv i arbejdet.

Hospital i Uganda forskelligt fra det vante danske

Opholdet foregår i et mindre ressourcerigt land end det vante danske. Dette kommer sig også til udtryk på hospitalet, du vil være i praktik på, hvor hospitalspersonalet til tider ikke har det nødvendige udstyr til rådighed til at yde deres ønskede behandling og i stedet må finde på alternative metoder, med de midler de har.

På trods af at hospitalet er mere ressourcefattigt end Danmark, er mange aspekter af arbejdet og den generelle tilgang til at hjælpe patienterne bedst muligt det samme som det danske sundhedsvæsen.

Nye venskaber med en fælles interesse i det sundhedsfaglige

På opholdet er du ikke alene. Man er mellem 15-25 afsted samtidig. Vi oplever, der bliver skabt et stærkt fællesskab blandt rejsende og glæde ved at kunne dele oplevelserne fra praktikken og fritidsaktiviteterne med hinanden. 

Det er sikkert at tage på opholdet uden at kende andre, da du vil stifte en masse nye bekendtskaber. De fleste vælger at tage på opholdet alene, så du vil møde andre unge, der ligeledes er klar på at danne nye venskaber.

Kulturelle oplevelser

Selvom praktikken er fokuspunktet for din rejse, vil du danne dig en masse kulturelle oplevelser under opholdet i mødet med Uganda, som land. Du vil blive mødt af en utrolig venlig og imødekommende befolkning. Som organisation sørger Try Medics også for du får nogle gode kulturelle oplevelser rundt om praktikken, så du kan opleve din valgtes destinations mange muligheder. 

I opholdet til Uganda er der bla. inkluderet en weekendtur til hovedbyen Kampala for dig og dine medrejsende. Yderligere vil i komme på en weekend safaritur, hvor i vil se savannens dyr i deres naturlige omgivelser. Heriblandt kunne se løver, giraffer, elefanter, flodheste og mere. Ugandas landskab byder generelt på nogle unikke naturoplevelser.

Kuffert fyldt med oplevelser

Når du slutter dit ophold i Uganda, vil du føle du sidder tilbage med relevant erfaring indenfor dit ønskede karrierevalg, oplevelser der har styrket dig personligt og nye bekendtskaber i dine medrejsende, som kan holde resten af livet. Vi vover at påstå dette, da det går igen, når vi spørger tidligere rejsende, hvad de fik ud af deres ophold.

Læs mere om dine praktik muligheder hvad end du overvejer at læse til læge/sygeplejerske/jordemoder/tandlæge eller fysioterapeut.