fbpx

Under Try Medics opholdet på Zanzibar, vil du være afsted sammen med andre unge der deler din interesse i det sundhedsfaglige felt. I vil være i praktik alle hverdage fra mandag til fredag i morgentimerne. I fritiden rundt om praktikken, vil der blive arrangeret fritidsaktiviteter, som i kan deltage i.

Mere end blot et turistmål

Zanzibar bliver oftest refereret som en ferieø. Når man er på Zanzibar, går det hurtigt op for en, at øen rummer meget mere end fine hoteller og strandområder. Med et indbyggertal på 1,4 mio, bliver man mødt af en venlig befolkning og masser af kulturhistorie.

Zanzibar har tidligere fungeret som et internationalt handelscentrum grundets dens eftertragtede lokation på det indiske ocean. Øen er gennem tiden blevet påvirket af flere forskellige lande, som gør du i dag bliver mødt af en utrolig farverig kultur med en broget historie.

Ideelt til Try Medics opholdet

Opholdene vi tilbyder til unge i sabbatåret og studerende på sundhedsfaglige videregående uddannelser, er bygget op i samarbejde med sundhedsministeriet på Zanzibar. Opholdet giver rejsende en unik mulighed for at opnå relevant læring indenfor det sundhedsfaglige felt samtidig med man i fritiden kan komme under huden på øens kultur og opleve dens mange attraktioner.

Øens størrelse

Zanzibars størrelse, gør at alt er indenfor rimelig rækkevidde. Der er to timers kørsel på den længste strækning fra det sydlige til nordlige punkt af øen. Tilknyttet Try Medics programmet er to fuldtidsansatte chauffører, som sørger for transporten til og fra praktikstedet og på fritidsaktiviteter nogle sene eftermiddage og i weekenderne under rejsen. 

Skemalagt aktiviteter

Try Medics har været på Zanzibar i mange år og har stor indsigt i de diverse aktiviteter der bliver tilbudt på øen. Vi har skræddersyet et 4 ugers aktivitetsprogram til opholdet, som har fokus på at lære Zanzibars kultur og befolkning bedre at kende samt opleve dens mange turistattraktioner i fritiden rundt om hospitalspraktikken. 

Oplevelser sammen med andre unge

På opholdet er man ca. 20 afsted samtidig, der bor i Try Medics huset på destinationen. I praktikken er man på forskellige afdelinger afhængigt af ens valgte praktikprogram. På afdelingerne er man som udgangspunkt to og to sammen med sin mentor.

Vi oplever der bliver skabt et stærkt bånd mellem rejsende og glæde ved at have hinanden at spare og dele oplevelsen med. Vi tror på gode oplevelser bringer folk sammen og at aktiviteterne, der er ligger som afbræk fra praktikken, bidrager positivt til at danne et stærkt fællesskab.

Læs mere detaljeret om de forskellige fritidsaktiviteter under Try Medics opholdet på Zanzibar

Målet med opholdet

Målet for Try Medics er at danne ramme om en rejse hvor man både kan udvikle sig personligt og karrieremæssige. En rejse hvor du vil sidde tilbage med relevant læring, højnet perspektiv i mødet med et andet land og en masse nye bekendtskaber.

Hvad får du ud af praktikken?

Går du med tanker om en sundhedsfaglig karriere, kan opholdet i dit sabbatår give dig relevant erfaring, som kan gøre dig mere sikker i dit studievalg og øge din forståelse af det sundhedsfaglige erhverv. Du får mulighed for at komme i observationspraktik og følge enten læger, sygeplejersker, tandlæger, jordemødre eller fysioterapeuter i deres daglige arbejde. Erfaring, som vil gøre dig bekendt med hvad en sundhedsfaglig karriere kan indeholde og styrke din medicinske viden. Du vil ikke skulle gå til hånde under praktikken. De hospitalsfaglige personer du følger har det fulde patientansvar og læringen sker i interaktionen med dem, da de vil agere som din mentor i deres dagligdag. 

Er du allerede studerende på et sundhedfaglig videregående uddannelse, kan du komme i klinisk praktik. Her vil du kunne blive stillet opgaver under supervision i relation til dit nuværende uddannelsesniveau. Oftest vil det være muligt at kombinere opholdet med et studieforløb. Praktikken vil være en god måde at få klinisk læring i et andet sundhedsvæsen end det vante danske og få udvidet din forståelse af global sygepleje. Du vil bla. få et bedre indblik i tropiske sygdomme, man sjældent oplever herhjemme.

Hvad enten du overvejer at tage afsted i sabbatåret eller som led i din videregående uddannelse, kan du læse mere om dine muligheder her.