fbpx

Tag i praktik i Uganda med Try Medics

Når du rejser med try medics til Uganda vil du ikke blot komme i relevant praktik på et lokalt hospital du vil samtidig komme på fede oplevelsesture, hvor du vil komme tæt på landets mennesker, mad og kultur. Uganda er kendt som “afrikas perle” grundet landets storslåede natur og imødekommende mennesker.
Grundet landets beliggenhed er naturen utrolig frodig og her er meget grønt. Ækvator går gennem landet, hvilket giver et tropisk klima i landet, året rundt.

På Safari i Murchison falls nationalpark
Nationalparken ved murchison falls er opkaldt efter det berømte vandfald også kaldt Kabalega falls hvor Nilens kræfter presser store mængder af vand ned gennem det 45 meter høje fald, ud  i den store flod, Lake Albert. Nationalparken er kendt for sin spektakulære natur i form af åbne savanne sletter hvor der er mulighed for at spotte vilde dyr. Parken dækker et stort område på 3800km2 hvor løver, leoparder, elefanter, giraffer og mange andre dyr lever i vilde omgivelser.

Lake Albert og Victoria Nile
Under turen til murchison Nationalpark med try medics vil man blive transporteret direkte fra huset i Entebbe til parken, via safari-vans med private chaufføre. På turen vil man kunne se Lake Albert, en flot sø der grænser op til Murchison falls nationalpark. Chaufførene er lokale og fungerer også som tur-guides. De er opvokset nær nationalparken og har derfor et stort kendskab til hele området omkring parken og hvor dyrene kan spottesVictoria Nilen snor sig gennem parken, og her vil man kunne spotte flodheste og krokodiller som lever i floden.

De beskyttede næsehorn i Uganda
Næsehorn har i mange år været et eftertragtet dyr for krypskytter i Afrika. Dette skyldes værdien af næsehornets “horn” som har en enorm høj værdi på det sorte marked. Hornet kan sælges for op til 65.000 amerikanske dollars pr. kilo, og derfor er dyret meget efertragtet i hele Afrika. Markedet for hornet er stort i Vietnam, da det her siges at hornet kan bruges som medicin til at helbrede forskellige sygdomme. Grundet det eftertragtede horn er næsehornet desværre blevet en døende race på de afrikanske sletter, og næsehornet er i dag en truet dyreart.

Under den barbariske leder Idi Amin, som styrede landet en årrække i 1960erne, faldt antallet af næsehorn drastisk i Uganda. Og i 1984 blev det sidste næsehorn skudt. Samme år valgte Ugandas regering at frede dyret, på trods af at der ikke var flere tilbage.

Re-etablering af bestanden af næsehorn i Uganda

Ugandas regering startede i 2009 et projekt hvor de forsøger at re-etablere bestanden af næsehorn i landet.  Uganda har fået doneret nogle næsehorn fra Kenya i forsøget på at genskabe bestanden. Dyrene lever i en fredet park nord for Kampala, hvor de er kontrolleret af “park rangers”. På trods af at de lever i en lukket park, kræver de stadig observation grundet faren for krybskytter. Derfor er næsehornene overvåget døgnet rundt for sikre at de kan leve i fred og formere sig. I øjeblikket findes der 38 næsehorn i parken, så snart antallet når 50, vil noget af bestanden blive flyttet til et andet sted i Uganda, så projektet kan videreføres og sikre bestandes vækst i fremtiden. 

Oplev næsehornene på tæt hold

Som en del af besøget til Murchison Falls nationalpark, vil man komme til at besøge parken med de vilde Næsehorn. Her vil man i følge af 2 lokale “park rangers” komme på en guidet tur rundt i parken. Turen foregår til fods, hvor man kigger efter de store dyr, som ofte er at se på nært hold. Det er en vild oplevelse at komme så tæt på næsehornene!

Kampala – Ugandas hovedstad

Kampala er hovedstaden i Uganda og under dit ophold med try medics vil du have muligheden for at opleve byen sammen med dine medrejsende. Her vil du komme rundt og se forskellige dele af byen, komme på lokalt marked og mærke nattelivet i byen, som er noget for sig. Under turen er der selvfølgelig sørget for transport og en af try medics ansatte vil også være med på turen, for at sikre at turen forløber som planlagt. 

Jinja – Unik natur ved Nilen
Jinja er en by I det østlige Uganda, som du vil få muligheden for at besøge under dit ophold med try medics. Byen ligger ved floden Nilen, og byder både på flot natur og fede aktiviteter. Her vil du blive indlogeret med udsigt over et flot vandfald, og weekenden i Jinja byder på action-prægede aktiviteter som riverrafting, hesteridning og ATV-tur! Det er alt i alt en super flot tur, og man forstår virkelig hvor grøn Uganda er når man besøger Jinja. Samtidig er det nogle sjove oplevelser, som man deler med sine medrejsende i den smukke natur omkring floden. 

Dagsture og aktiviteter i hverdagene
Udover weekendturene som er arrangeret af trymedics, vil der også være aktiviteter arrangeret i løbet af hverdagene efter praktik på hospitalet. Her vil du blandt andet komme besøg på et lokalt børnehjem, besøg i lokal kirke, biograftur, shopping tur og besøg på det lokale marked i Entebbe. 

Try Medics personalet, står altid til rådighed til hjælpe med kørsel til det lokale shopping mall eller hvis du ønsker at besøge caféer eller restauranter i løbet af hverdagene. På denne måde kan du sikkert bevæge dig rundt, udenfor huset under dit ophold i Uganda. 

Ønsker du at læse mere om try medies praktikopholdende i Uganda? Så kan du se meget mere her på vores hjemmeside, hvor du både finder informationer om praktikken og om de fede weekendture rundt i landet.