fbpx

Mød Dr. Salum – En af Try medics mentorer

Når du tager afsted på et praktikophold med Try Medics, vil du få muligheden for at opleve forskellige hospitalsafdelinger. På de forskellige afdelinger vil der være tilknyttet en mentor, som vil tage hånd om dig og sørge for at du føler dig tryg under praktikken. Mentorerne er færdiguddannede inden for det erhverv som du har valgt at observere og er derfor eksperter inden for de specifikke medicinske retninger som tilbydes på opholdet. Du vil dermed følge og observere en veluddannet læge, sygeplejerske, tandlæge, fysioterapeut eller jordemoder i deres daglige gang på sygehusene. 

Dr. Salum Hamet Mohammed er en af Try medics mentorer på Zanzibar. Han er uddannet læge fra Muhimbili universitetet i Dar es Salaam på Tanzanias fastland og har de seneste 3 år arbejdet som læge på både et offentligt og et privathospital. Udover at være tilknyttet som mentor på et af hospitalerne på Zanzibar, har Dr. Salum afholdt lektioner i Try Medics huset, hvor de studerende får indblik i nogle af de lokale samt tropiske sygdomme der florerer i Østafrika.

Både i Uganda og på Zanzibar vil du dagligt være tilknyttet mentorerne, som er nøje udvalgt ud fra deres individuelle kompetencer. Kommunikation spiller en vigtig rolle under en observationspraktik og derfor taler alle mentorerne engelsk. De vil dagligt være tilgængelige med formålet om at lære fra sig og at besvare eventuelle spørgsmål fra den studerende. Mentorens overordnede rolle består i at sørge for at du får en lærerig og god oplevelse under den daglige praktik på hospitalet.

Sundhedssystemet i et u-land er væsentlige anderledes end i Danmark og derfor vil man også opleve andre behandlings betingelser på hospitalerne end man er vant til i Europa grundet begrænset adgang til nødvendige ressourcer. Dette er vores mentorere opmærksomme på og I denne sammenhæng vil de være til rådighed, og sikre at du som studerende vil blive ført sikkert gennem din praktik på trods af de anderledes forhold på hospitalerne samt de kulturelle forskelle man vil opleve i et u-land.

Hvis du er interesseret i at tage på relevant hospitalspraktik i dit sabbatår med henblik på dit fremtidige studie, eller hvis du allerede er studerende og leder efter et spændende praktikophold så læs mere om Try Medics hospitalspraktik i Afrika her.